o 2MB učiteljima

Marijan Bakač, Našičanin, od svoje diplome predaje fiziku u najbolje opremljenoj školi u Hrvatskoj. Njegova ljubav prema fizici i njezinu prenošenju na mnoge generacije rezultirala je zapaženim uspjesima. Profesor Bakač nosilac je mnogih nagrada, među kojima se ističu: Nagrada "Doktor Branimir Marković" i Državna nagrada "Ivan Filipović". Posebno je zapažena njegova suradnja s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te utjecaj u važnim elementima obrazovanja u Hrvatskoj. Posebno se isticao sudjelovanjem na nizu seminara i skupova učitelja fizike diljem Hrvatske. Iako je u mirovini, nastavlja pomagati svojim velikim iskustvom da nove generacije lakše usvoje novine na području fizike.


RECENZIJA

Matko Babić, također u mirovini, pokušava svoje veliko iskustvo u radu na području unapređivanja fizike u školi prenijeti na nove generacije. Kao mladi profesor fizike prva je učiteljska iskustva stekao u Kutini, a kasnije u XII. gimnaziji u Zagrebu. Kao vrstan eksperimentator znao je učenicima približiti fiziku. To ga je dovelo u Zavod za školsku opremu gdje je vodio razvoj nastavnih sredstava za fiziku. Autor je jedine hrvatske slikovnice iz fizike Istine oko nas u izdanju Školske knjige. Svojim "novotarijama" iz fizike sudjeluje na skupovima i prenosi na mlade kolege svoje dugogodišnje iskustvo u eksperimentiranju.

Oba profesora fizike autori su udžbenika iz fizike za osnovnu školu. Gospodin je Babić i urednik najpopularijeg srednjoškolskog udžbenika iz fizike, a kolega Bakač glavni je recenzent tog udžbenika. Iskusni profesori mogu mnogo dati mladim ljudima koji traže nove mogućnosti u fizici.

Pedagoški recenzent
Ana Kovačićek, umirovljena učiteljica i savjetnica za fiziku

Sve fotografije, filmovi i cjelovit pedagoško-metodički pristup ovom projektu vlasništvo su profesora Marijana Bakača i Matka Babića.
copyright © 2012-2024 matko babić - web development: tkaonica webova.